Leiden samen met Harvard

Nieuws | de redactie
2 mei 2007 | De twee klassieke universiteiten van de USA en ons land gaan samen topbestuurders ontwikkelen en trainen. De John F Kennedy School aan Harvard gaat met de Haagse Campus van Leiden deze zomer de internationale 'stoomcursus' Innovations in Governance geven.


Hoogleraren en onderzoekers van beide eenheden zullen getalenteerde bestuurders en ambtenaren aan de hand van concrete sturingscomplexen en uitdagingen bijscholen in hun vakgebied. Onder hen zijn o.a. Gowher Rizvi,  Jouke de Vries en Mark Moore, de auteur van Creating Public Value.

De Kennedy School geldt als het toonaangevende liberal instituut voor de doordenking en de advisering van de Amerikaanse politiek en sturingsvraagstukken. De voorbije jaren was het ook een soort ‘ballingsoord’ voor intellectuelen uit de Democratische partij die in Washington geen voet meer tussen de deur kregen en door clubs als de Heritage Foundation van Ayaan Hirsi Ali verdrongen werden.

Het programma en aanmelding voor het intensieve programma (17 – 22 juni) vindt u hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK