‘Maak ruimte voor ondernemende studenten’

Nieuws | de redactie
1 mei 2007 | Een keuzevak ondernemerschap voor iedere student. Hiervoor pleit het ISO in een tienpuntenplan ter bevording van ondernemerschap in het hoger onderwijs. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor studenten om ondernemerschap met hun studie te combineren.

Ook zal ondernemerschap voor studenten buiten de traditioneel ondernemersgezinde richtingen toegankelijker worden. In het verlengde hiervan moet dat de ondernemende student eenvoudiger gebruik kunnen maken van de vele octrooien van universiteiten. Zo kan het enthousiasme van studentondernemers gecombineerd worden met kennis van de instellingen.

OCW moet de bijverdiengrens voor studenten met studiefinanciering laten vallen, zo staat in het tienpuntenplan Een kwestie van doen te lezen. Studenten mogen maar tot een bepaald bedrag bijverdienen, anders moeten ze hun studiefinanciering en OV- jaarkaart terugbetalen. Dit “bureaucratisch pesterijtje” brengt weinig op en werkt “uiterst belemmerend voor de studentondernemer”, zo zegt ISO- voorzitter Sebastiaan Den Bak. Hij hoopt dat met de actiepunten en aanbevelingen uit de notitie de weg naar meer ondernemerschap in Nederland kan worden doorgezet.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK