Opbloei wiskunde

Nieuws | de redactie
22 mei 2007 | Systematische en positieve werving voor wiskunde werpt in Nijmegen vruchten af. De vooraanmeldingen zijn verdubbeld, van 7 in 2006 naar 14 in 2007, zo meldt Voxlog.
De belangstelling voor wiskunde is aanzienlijk toegenomen. Met veertien vooraanmeldingen in mei lijkt het aantal eerstejaars van 2006 (vijftien studenten) overtroffen te worden.

Wiskundige Klaas Landsman is er blij mee: ‘Nijmegen loopt daarmee voorop ten opzichte van de landelijke stijging.’ De VU stijgt zelfs nog wat meer, van drie tot zeven vooraanmeldingen en de UU trekt de bulk van de vooraanmeldingen naar zich toe (30). Dat is op zich niet meer dan vorig jaar.

Landsman hoopt dit jaar op totaal 30 eerstejaars, wat hem betreft de kritische ondergrens voor wiskunde. ‘Helemaal veilig zitten we pas als we 60 eerstejaars hebben.’ Hij acht het waarschijnlijk dat de systematische werving voor wiskunde door een vast PR-team vruchten afwerpt. ‘Deze stijging is spectaculair, maar we zijn er dan ook elke dag wel mee bezig; voorlichting op middelbare scholen, wiskundetoernooien en masterclasses.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK