Psychologen pimpen geheugen

Nieuws | de redactie
16 mei 2007 | Eindexamenkandidaten die behoefte hebben aan een geheugensteuntje, kunnen een gratis Memo-rom aanvragen bij de UM. De interactieve cd-rom is ontwikkeld door het Geheugenteam, een groep psychologiestudenten en –docenten die nu eens een positief signaal wil afgeven over de werking en beïnvloedbaarheid van het geheugen. De Memo-rom kan gratis door alle eindexamenkandidaten besteld worden op de website van het Geheugenteam: www.geheugenteam.nl.


Met de Memo-rom kunnen scholieren op allerlei manieren hun geheugen ‘pimpen’. De quiz met tips en trucs over het geheugen geeft een aantal praktische tips voor een optimaal leervermogen tijdens de examens. Ook wordt eenvoudig uitgelegd hoe wetenschappers onderzoek doen naar het geheugen en hoe het geheugen werkt. Bovendien bevat de Memo-rom een handige les in mindmappen. In de korte shortlist met do’s en don’ts wordt alles nog eens samengevat.

Het Geheugenteam bestaat uit studenten en docenten van de Faculteit der Psychologie. Zij houden zich allemaal bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het geheugen. Teamlid en psychologiestudent André de Zutter: “In de wetenschap wordt vooral gehamerd op de feilbaarheid van het geheugen. Het lijkt wel of het in ons vakgebied alleen maar kommer en kwel is. Wij willen nu eens een beetje tegenwicht bieden door de aandacht te vestigen op de positieve maakbaarheid van onze geheugenfuncties. Vooral voor scholieren die nu net voor hun eindexamen zitten en zich afvragen hoe ze in hemelsnaam al die lesstof moeten onthouden, is dat een welkom bericht.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK