PvdA verdeeld over Surinamers in HO

Nieuws | de redactie
24 mei 2007 | “Dit is gewoon Suriname pesten”. PvdA-Kamerlid John Leerdam maakt zich kwaad over de collegegeldverhogingen voor Surinaamse studenten. Als niet-EU-studenten zien enkele honderden studenten uit Suriname hun collegegeld in het studiejaar 2007-2008 stijgen van 1538 euro tot 9000 euro.

Tot nu toe mochten Surinaamse studenten in Nederland studeren voor Nederlandse tarieven. In ruil daarvoor kregen Nederlandse studenten volop gelegenheid stage te lopen in Suriname. Die regeling wordt nu afgebouwd. Omdat minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking hiervoor geen oplossing heeft kunnen bedenken, hebben de PvdA’ers zich nu tot Plasterk gewend.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK