Sarkozy zet klimaat op 1

Nieuws | de redactie
7 mei 2007 | In zijn aanvaardingsspeech heeft de nieuwe Franse president de USA opgeroepen de leiding te nemen in "le combat pour le climat." Sarkozy onderstreepte dat Frankrijk naast Amerika staat, maar dat een vriend aangesproken mag worden als deze initiatief moet durven nemen.


Daarbij noemde hij de strijd tegen het broeikaseffect en de opwarming van de aarde nadrukelijk als het eerste thema, waar de USA als grootste wereldmacht de leiding aan de aanpak en oplossing hoort te nemen. Voor hem als nieuwe president zou dit in elk geval het vooraanstaande thema worden: “C’est notre premier combat.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK