Succes bij emancipatie via hbo gebundeld

Nieuws | de redactie
25 mei 2007 | Het actieplan Integrale Aanpak Antillianen heeft tot doel om achterstanden te bestrijden op het gebied van werk, inkomen, huisvesting en opleiding. Door samen te werken met onder andere de Hogeschool Rotterdam wil de gemeente talentvolle Rotterdammers de kans geven te bouwen aan hun toekomst. De hogeschool bundelt persoonlijke belevenissen daarbij van succesvolle Antilliaanse en Arubaanse studenten. Het boek Students of Excellence 2006 

getuigt hier van . Ook andere initiatieven in de stad die zich op Antilliaanse en Arubaanse jongeren richten, worden in deze bundel voor het voetlicht gebracht. Zo is er aandacht voor het Artillian Spring Camp: een sportproject waarmee risicojongeren gestimuleerd worden een opleiding te gaan volgen. Een ander voorbeeld is het project Briljantjes, in de deelgemeente Hoogvliet, dat eveneens Antilliaanse jongeren wil stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen.

De geïnterviewde studenten fungeren als rolmodellen waaraan allochtone jongeren zich kunnen spiegelen. Daarmee wordt de emanciperende betekenis van het hbo voor de samenleving extra benadrukt.
De boekpresentatie ‘Students of Excellence 2006’ vindt plaats op woensdag 30 mei 2007 van 16.00 tot 18.00 uur. Locatie: Hogeschool Rotterdam, symposiumzaal, Museumpark 40 Rotterdam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK