Van Oostrom hoort nachtegaal weer zingen

Nieuws | de redactie
21 mei 2007 | "Maar hoor, om met Nijhoff te spreken, de nachtegaal hervat zijn lied in 't hartje van de stad. Wie wil, kan weer een nieuw geluid vernemen." KNAW-president Frits van Oostrom ziet gunstiger tijden aanbreken voor het onderzoek. "Het Innovatieplatform-nieuwe- stijl met een verheugende inbreng van Akademieleden geeft goede hoop, zeker als daar geluiden gehoor gaan vinden zoals van de verzamelde Spinozaprijswinnaars en de voormalige commissie-Chang." In zijn jaarrede geeft hij wel een klemmende waarschuwing af aan NWO, "om de ziel van de wetenschap niet te verloochenen.

En niet te diep te buigen voor economische valorisatie. Van de drie zuilen waarop NWO berust – open competitie, persoonsgerichte subsidies en thematische programma’s – hebben de eerste twee de afgelopen jaren flinke zijwaartse druk ondervonden van de derde, waarin behoeften uit de markt de toon aangaven.”

U leest de rede in zijn geheel hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK