America’s students are losing out

Nieuws | de redactie
26 juni 2007 | Onderwijs moet hoog op de agenda van de campagne voor de verkiezingen voor het Congres en de president van de USA in 2008. ‘America Kennisland’ heet daar ED in 08 en wordt rijkelijk gefinacieerd door de stichtingen van de Rockefellers en Bill en Melinda Gates.

Fundamenteel doel  is: “Our goal is to ensure that the nation engages in a rigorous debate and to make education a top priority in the 2008 presidential election. We hope that candidates will offer genuine leadership rather than empty rhetoric and tell voters how they intend to strengthen America’s schools so all students receive the education they deserve. America’s students are losing out.

The world is changing, jobs are evolving, and far too many students are simply not being prepared to be successful adults: Seventy percent of eighth graders are not proficient in reading—and most will never catch up. Every year, more than 1 million students drop out of high school. Many of those who do graduate are not ready for college, for the workplace and for life. Education is primarily a state and local responsibility. But this is an American problem that affects us all. We are all responsible for our public schools. And the future of our nation depends on whether we can come together to meet this challenge head on.”

ScienceGuide zal – onbekostigd door zulke puissante foundations – de kennisfactor in de Campaign 2008 volgen. Eerste opmerkelijke bijdragen aan dat debat vindt u hier al vast: het pleidooi van de president van Yale voor een voortrekkersrol van het HO in klimaatbeleid, de felle discussie over een herziening van de borging en ranking van kwaliteit in het Amerikaanse HO en de Strong Schools beweging die ED in 08 op de agenda wil zetten.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK