Een scholingstas voor leraren

Nieuws | de redactie
13 juni 2007 | Minister Plasterk wil een fonds zodat leraren zich kunnen bijscholen zonder eerst toestemming te vragen aan hun schoolbestuur. Dit kondigde hij gisteren aan op een bijeenkomst van de AOb, bijvoorbeeld voor promotie.“Ik wil nu ook kijken of het mogelijk is om docenten een persoonlijk scholingsbudget toe te kennen. Geen rugzakje, noem het maar een schooltas, beter nog: een scholingstas. Als een leraar bijvoorbeeld een masteropleiding wil volgen, of wil promoveren; los van het schoolbestuur, niet omdat de school dat vraagt maar gewoon als eigen wens, dan moet er ruimte zijn voor zo’n persoonlijke ontwikkeling. Ik wil onderzoeken of we daarvoor een fonds kunnen instellen”.

De toespraak van Plasterk leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK