HHS start opleiding internationaal recht

Nieuws | de redactie
28 juni 2007 | In september start De Haagse Hogeschool de Engelstalige variant van HBO-Rechten: International Bachelor of Laws Program (Law). Docenten worden aangetrokken van de grote internationale juridische instellingen in de stad.Geen betere plaats om rechten te studeren dan in de juridische hoofdstad van de wereld: Den Haag. Den Haag dankt die naam aan de vele juridische organisaties die de stad rijk is waaronder het Internationale Gerechtshof, het Internationale Strafhof, het Joegoslavië Tribunaal, de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, Europol, Eurojust, als ook de Hoge Raad, de Raad van State, het Asser Instituut en Instituut Clingendael. Temidden van dit juridische krachtenveld biedt De Haagse Hogeschool nu naast de Nederlandstalige bacheloropleiding HBO- Rechten, ook een Engelstalige variant: Law. In gemiddeld vier jaar worden studenten tot breed inzetbare professionals opgeleidt die zich vooral bezighouden met de praktische toepassing van het (internationale en Europese) recht. Zo leren studenten hoe mensen, bedrijven, organisaties of landen te vertegenwoordigen of hoe wetten en contracten op te stellen. Naast theoretische kennis wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan vaardigheden als schrijven en presenteren. Werken in een internationale omgeving vraagt cultureel bewustzijn. Wat de opleiding Law bijzonder maakt is de focus op crossculturele interactie.

Directe link met de praktijk

De Haagse Hogeschool werkt nauw samen met juridische instellingen in binnen- en buitenland. Niet alleen voor de totstandkoming van het lesprogramma. De grote internationale juridische instellingen uit Den Haag leveren docenten. Zo krijgt de student up-to-date les van professionals die zich dagelijks bezighouden met (internationaal) recht.

Human rights

Speciale aandacht besteedt de opleiding aan Human Rights. Dit wordt steeds belangrijker in het internationale recht. Zo volgt de student vakken over kinderrechten, emigratie en vrijheid van meningsuiting.

Voor wie?

Law is een pittige opleiding voor studenten uit binnen en buitenland met een gezonde dosis ambitie. Nieuwsgierige studenten met een goed gevoel voor (Engelse) taal en analytische vaardigheden zullen deze uitdagende opleiding met succes afronden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK