Mummie blijkt Hatsjepsoet

Nieuws | de redactie
27 juni 2007 |


De mummie van de machtigste vrouw uit de Egyptische oudheid is gevonden. In Cairo is bekend gemaakt dat de gebalsemde resten van farao Hatsjepsoet zijn geïdentificeerd. “An important piece of the evidence is said to be that the mummy has a missing tooth, and the gap matches exactly an existing relic, a preserved tooth engraved with Hatshepsut’s name.” Ook is een DNA- laboratorium opgezet om de identificatie te verfijnen. De mummie van de enige heerseres van het oude Egypte was pas in 1990 gevonden, nadat haar graf (KV 60) al in 1906 was ontdekt. Sindsdien rees het vermoeden dat de resten die van de vorstin zouden kunnen zijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK