Nieuwe top UvA/HvA in aantocht

Nieuws | de redactie
1 juni 2007 | De UvA/HvA kondigt binnenkort de benoeming aan van een nieuwe rector magnificus. Daarmee is de Raad van Toezicht nog niet rond met de vraag naar het aantrekken van nieuwe leden van het college. CvB-lid Ankie Verlaan maakte bekend dat zij na de zomer niet beschikbaar is voor een verlenging van haar termijn.

Zij noemt het werk in de voorbije jaren “een enerverende en inspirerende functie”, maar ziet om persoonlijke redenen af van een nieuwe termijn in het Amsterdamse CvB. Verlaan heeft zich in de afgelopen jaren eerst in de BVE-sector en daarna in het hoger onderwijs zeer ingezet voor de kansen en emancipatie van jongeren uit milieus waar studeren en doorleren geen usance is. Het recente initiatief van de hbo-sector om actief in te spelen op het ‘prachtwijken- project’ van het kabinet en het voorstel van de randstadhogescholen om extra in te zetten op een inhaalslag voor allochtone studenten heeft zij in belangrijke mate geïnspireerd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK