Ondernemerschap bij student versterkt

Nieuws | de redactie
20 juni 2007 |

Tachtig procent van de startende ondernemers geeft aan dat zij tijdens hun opleiding onvoldoende is voorbereid op het ondernemerschap. Om dit al tijdens de studie aan het hbo en wo te verbeteren sluiten Kamer van Koophandel Nederland en het HBO-Certificaat Ondernemerschap vandaag een strategische alliantie en bundelen hun krachten om ondernemerschap bij studenten te bevorderen en de kwaliteit van ondernemerschap te verbeteren. 
Kamer van Koophandel Nederland gaat HBO-Certificaat ondersteunen bij de verdere invoering van het certificaat Ondernemerschap op hogescholen en universiteiten. Dit bereidt studenten voor op het zelfstandig ondernemerschap door een zeer praktijkgericht programma, dat in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven tot stand is gekomen. Studenten van zeven hogescholen kunnen het certificaat nu al tijdens de studie behalen. De deelnemende hogescholen zijn de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, Fontys Hogescholen, Hogeschool Zeeland en Hanzehogeschool Groningen.

Doel van de alliantie is onder andere om meer studenten in Nederland deze mogelijkheid te bieden. Ook zal Kamer van Koophandel Nederland toezicht houden op de kwaliteit van het certificaat en zullen de partners zich samen inzetten voor de kwaliteit van ondernemerschap in Nederland. De ondertekening van de strategische alliantie gebeurt tijdens het congres ‘Waag de sprong… in het ondernemerschap’ in Utrecht onder leiding van Piet Moerland (Rabobank Nederland). Jos Elbers (InHolland) geeft zijn visie op het stimuleren van ondernemerschap binnen het hoger onderwijs. Het certificaat wordt landelijk ondersteund door de Kamers van Koophandel, MKB-Nederland, VNO- NCW, OCW en EZ. Hoofdsponsor de is Rabobank.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK