Review van duurzaamheid in Nederland

Nieuws | de redactie
12 juni 2007 |

Waar staan we eigenlijk in Nederland met duurzame ontwikkeling? Wat hebben we met onze duurzaamheidstrategie de afgelopen jaren bereikt? Moet er een nieuwe strategie komen? Zo ja, hoe moet die er uit zien? Op 21 juni zal Pancho Ndebele, voorzitter van het internationale peer review team, de resultaten van hun analyse van de Nederlandse strategie voor duurzame ontwikkeling presenteren. Elf buitenlandse deskundigen hebben zich de afgelopen maanden verdiept in de Nederlandse duurzaamheidsactiviteiten. Zij spraken onder meer met Nederlandse onderzoekers, beleidsmakers, ondernemers, politici en vertegenwoordigers van belangenorganisaties.

Naast de presentatie van het eindrapport zal er ook een discussie worden georganiseerd over de bevindingen en aanbevelingen van het team tegen de achtergrond van het beleidsprogramma van de regering. De presentatie van het rapport en de discussiebijeenkomst vinden plaats tijdens het Midzomern8 festival in Amsterdam (van 14.00 uur tot diep in de nacht). Dit festival biedt een scala aan activiteiten op het gebied van duurzame ontwikkeling. Zie de website www.midzomern8.nl voor programma en details. De RMNO organiseert als side event een discussiebijeenkomt (debat) over de resultaten van de Peer Review in de IJ-kantine op het NDSM-terrein. Aanvang 14.30, einde 16.00 uur.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK