Student vindt makkelijker baan

Nieuws | de redactie
28 juni 2007 | Uit de tweejaarlijkse WO-arbeidsmarktmonitor blijkt dat Nederlandse afgestudeerden makkelijker een baan vinden dan voorheen en dat zij   het vaakst  van alle afgestudeerden binnen Europa ervaring op hebben gedaan in het buitenland. De monitor laat zien dat 45% van de Nederlandse studenten tijdens de studie ervaring heeft opgedaan in het buitenland, in 2003/2004 was dit nog 38 % . Het hebben van buitenlandervaring maakt echter geen verschil uit voor de zoekduur tot de eerste baan.


De instroom van allochtone studenten neemt in absolute zin toe, maar relatief gezien stagneert deze. Ook blijkt dat in de periode 2003-2005 dat niet-westerse allochtone afgestudeerden ruim twee keer zo vaak werkloos zijn als autochtone afgestudeerden. Wel bleken allochtone afgestudeerden in 2005 minder vaak werkloos dan in 2003. De uitkomsten  weerspiegelen daarmee de economische situatie van de laatste jaren. Dit betekent dat de intrede op de arbeidsmarkt gunstiger wordt. Na enkele jaren van achteruitgang lijkt in 2005 de trend gekeerd. (2002, 5,1 %, 2003 5,1 %, 2004 5,2 %, 2005 4,6 %.).
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK