Techneut verrijkt de kunst

Nieuws | de redactie
18 juni 2007 |

Jim Ruxton is van huis uit ingenieur en werkte in de satelliet-industrie. In de jaren negentig maakte hij de overstap naar de kunst en studeerde aan het roemruchte Ontario College of Arts and Design. Tot Ruxtons wapenfeiten behoren onder meer een pyro-technisch systeem dat hij bouwde voor een Kiss tournee en special effects apparaten voor Atom Egoyans regie van de opera ‘Salome’. Zijn co-dean van het OCAD, Simone Jones, opende Sentient Creatures 2.0 in Amsterdam en Ruxton komt nu zelf ook. Hij opereert vanuit Toronto, een van de belangrijke nodes in het internationale technologie- en kunst-netwerk en is oprichter van de “Subtle Technologies Conference”, een jaarlijkse bijeenkomst over kunst en wetenschap. Naast de stream op http://www.killertv.nl is het mogelijk te chatten en vragen aan Ruxton te stellen.
Woensdag 20 juni 2007, 20.00 uur
Theatrum Anatomicum, Waaggebouw, Nieuwmarkt 4, 1012 CR, Amsterdam
Toegang: gratis


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK