Veerman leidt meta-evaluatie R&D

Nieuws | de redactie
28 juni 2007 | Cees Veerman volgt de onlangs overleden prof. Geelhoed op als voorzitter van de Meta-evaluatiecommissie Kwaliteitszorg Wetenschappelijk Onderzoek. Deze is ingesteld door de KNAW, NWO en de VSNU en onderzoekt en beoordeelt de externe evaluaties van het wetenschappelijk onderzoek bij deze drie kennisorganisaties. Veerman is hoogleraar aan de UvT en WUR en was in de kabinetten Balkenende I tot en met III minister van LNV.

Daarvoor was hij voorzitter van het CvB te Wageningen. In 2005 voerde hij tot zijn eigen ergernis -zo gaf hij in een interview aan NWO toe- de Tip 5 van ScienceGuide aan bij de opening van het academisch jaar. Onder meer met de volgende redengeving: ‘In zijn eentje blokkeerde hij de steun van Nederland voor de fundamentele, kennisgerichte herziening van het EU-budget. In The Guardian schreef premier Balkenende nog op 20 juli het opiniestuk ‘Our rude awakening’, met daarin behartigenswaardige noties als “European agriculture is of great importance, and we must not overlook farmers and their families. But the current system, with rivers of subsidy flowing out of Brussels, cannot last until late in the 21st century. How can we develop a new financial system offering greater scope for research, innovation, international environmental policy and the fight against transnational crime?” Veerman liet koeltjes weten er niet gelukkig mee te zijn en rekening te houden met een ‘onzorgvuldige vertaling’ van de oorspronkelijke tekst. “Het had niet veel gescheeld of ik was geen minister meer,” meldde hij fier in het Agrarisch Dagblad’«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK