Verdonk verwijt Plasterk passiviteit

Nieuws | de redactie
4 juni 2007 | “Waar moet dit heen met dit land en dit kabinet?” Met deze exclamatie viel VVD’ster Rita Verdonk de aanpak van minister Plasterk aan. Zij beschreef de situatie als volgt: “Honderd dagen luistert bij voorbeeld Plasterk nu. Dan benoemt hij een commissie om de problemen voor de leraren te bestuderen. Ik denk dan: had hij dat niet meteen kunnen doen?”Verdonk schetste wat zij als het effect hiervan vreest: “Nu gaat die commissie zeker een jaar studeren op de problemen en zo zijn we meteen twee jaar verder voordat er iets gebeuren gaat. Dan is het al halverwege deze kabinetsperiode. En nog is er niets gedaan”, zei de oud-minister van Integratie aan tafel bij Harry Mens. De commissie die de hoofdlijnen van het lerarenvraagstuk moet onderzoeken, is overigens gedurende de 100 dagen periode door OCW ingesteld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK