Volle melk gen ontdekt

Nieuws | de redactie
18 juni 2007 | Jaarlijks wordt in Nederland bijna elf miljard liter melk geproduceerd en driekwart wordt geëxporteerd. Daarom is productinnovatie van groot belang. Zo is kennis over het vet in melk een belangrijke factor geworden. Het gehalte aan vet en de verhouding tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren in melk blijkt nu voor een groot deel terug te voeren op de genetische aanleg van koeien. Wageningse onderzoekers hebben het gen opgespoord dat verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de verschillen in vetsamenstelling van melk.
Met de kennis die de onderzoekers ontwikkelen, is het mogelijk om met een uitgekiend fokprogramma ko
Alleen de koppen lezen, maar de informatie missen? Voor € 85, - per jaar krijgt u onbeperkt toegang tot het platform en ontvangt u iedere week een nieuwsbrief! Het is mogelijk dat de organisatie waaraan u bent verbonden, een collectief abonnement heeft.

Hier kunt u zien of uw werkgever al een collectief abonnement heeft. In dat geval kunt u zich kosteloos registeren.

Al individueel abonnee? Klik hier voor login. Geen abonnee? Abonneer nu


«
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK