Volle melk gen ontdekt

Nieuws | de redactie
18 juni 2007 | Jaarlijks wordt in Nederland bijna elf miljard liter melk geproduceerd en driekwart wordt geëxporteerd. Daarom is productinnovatie van groot belang. Zo is kennis over het vet in melk een belangrijke factor geworden. Het gehalte aan vet en de verhouding tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren in melk blijkt nu voor een groot deel terug te voeren op de genetische aanleg van koeien. Wageningse onderzoekers hebben het gen opgespoord dat verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de verschillen in vetsamenstelling van melk.
Met de kennis die de onderzoekers ontwikkelen, is het mogelijk om met een uitgekiend fokprogramma ko
Om artikelen van ScienceGuide te lezen dient u ingelogd te zijn. Log hier in voor toegang tot artikelen.

Geen medewerker of student van een hoger-onderwijsinstelling? Klik hier om een zakelijk abonnement op maat af te sluiten.

«
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK