Delft in India de ruimte in

Nieuws | de redactie
12 juli 2007 | Prins Friso onthult de universiteits- en studentensatelliet Delfi-C3 in Delft, de eerste van een reeks Delftse nano- ruimtetoestellen. Hij zal een nieuw type zonnecel van Dutch Space op stevigheid en efficiëntie testen, het Thin Film Solar Cell Experiment. De Delfi-C3 is dertig centimeter hoog en wordt na een laatste ronde tests naar Canada overgebracht, waar hij aan de Universiteit van Toronto met zes andere satellieten ingepakt wordt voor verscheping naar India. Lancering: 8 september aldaar.


Delfi-C3 is een programma waarin ongeveer dertig studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft en van een HBO samenwerken. De samenwerking met het bedrijfsleven maakt het ook een uniek experiment. Er werken drie bedrijven in drie experimenten van het project. Het project is naast een goede training voor TU-studenten ook bedoeld om nieuwe ontwerpen van toepassingen in de satelliettechnologie uit te testen. TNO zal op Delfi- C3 een nieuwe zonnesensor monteren, het Autonomous Wireless Sun Sensor Experiment.

Het doel van het Delfi-C3 project is om uit vinden of een serie kleine satellieten handiger zijn in de bouw en het gebruik en doeltreffender kunnen werken dan een normaal formaat satelliet die nu standaard wordt ingezet. Het moet mogelijk zijn om de werkzame onderdelen van een satelliet op te knippen in een aantal samenwerkende satellieten, dat was het uitgangspunt van de studenten. Dit heeft als grote voordeel dat de functionele onderdelen apart te bouwen zijn en dus ook los van elkaar te vervangen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK