Ganzevoort lector aan Windesheim

Nieuws | de redactie
18 juli 2007 | Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft zijn negende lector benoemd: prof. dr. Ruard Ganzevoort treedt per 1 september aan als lector Theologie en Levensbeschouwing. Hij zal in het vakgebied de ontwikkeling stimuleren van onderzoek, onderwijs en dienstverlening.

Dat gebeurt door zowel verdieping van kwaliteit als door verbreding van het aanbod.

Negende lector
Het college van bestuur van Windesheim benoemde Ganzevoort bij het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing, dat afgelopen voorjaar werd toegekend aan de hogeschool. In totaal telt Windesheim nu negen lectoren. Elk lectoraat van Windesheim bestaat uit één of meer lectoren en een kenniskring, met daarin deskundigen van zowel binnen als buiten Windesheim.

Ganzevoort is op dit moment hoogleraar Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en universitair hoofddocent Praktische Theologie in Kampen. De nadruk in Ganzevoorts werkzaamheden ligt op het terrein van religie in levensverhalen en de veranderende rol van religie in de samenleving.

De nieuwe lector start zijn werkzaamheden bij Windesheim op 1 september. Tegelijk eindigt zijn hoofddocentschap in Kampen. Ganzevoorts eerste taak op de hogeschool is om een kenniskring te vormen. Dat gebeurt in samenwerking met de al bestaande opleidingen Theologie en Levensbeschouwing van Windesheim.

Ontwikkeling in werkveld
De lector Theologie en Levensbeschouwing zal onderzoek verrichten in kerken, scholen, zorginstellingen en andere organisaties. Daarnaast worden praktijkgerichte projecten gestart op het terrein van de hermeneutiek (vertaling) van de levensbeschouwing, ook als dienstverlening aan maatschappelijke of commerciële organisaties. De lector zal binnen en buiten Windesheim bijdragen aan de ontwikkeling van het beroepenveld. Het lectoraat past in de nauwe samenwerking die Windesheim onderhoudt met de Vrije Universiteit (VU) en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Bovendien sluit het lectoraat aan bij de christelijke identiteit van Windesheim.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK