Huygens canon-waardig

Nieuws | de redactie
3 juli 2007 | In de Canon: Christiaan Huygens    (Foto Leidsch correspondentie-bureau voor dagbladen)

De bèta-canon heeft tenminste één succes binnengehaald: Frits van Oostrom heeft met zijn canoncommissie de zeventiende eeuwse natuurwetenschapper en uitvinder Christiaan Huygens opgenomen in de historiecanon van Nederland.

Daarvoor moet nota bene de boekkdrukkunst als iconisch moment wegvallen, niet iets dat meteen veel applaus zal krijgen. De zoon van staatsman Constantijn Huygens en vriend en correspondentiepartner van grote wetenschappers als Descartes, Pascal, Newton en Leibniz heeft zijn plek in de canon overigens meer dan verdiend. Welke andere Nederlander kreeg immers zijn eigen Nasa-sonde, de Huygens, die bovendien landde op de maan van Saturnus, die hij als lenzenslijper en astronoom ontdekte, de fascinerende wereld Titan

Cassini's View of Titan: False Color 
Composite


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK