Licht gericht door ondoorzichtig weefsel

Nieuws | de redactie
10 juli 2007 | Ondoorzichtige materialen zoals witte verf of de menselijke huid maken invallend licht diffuus. Diffuus licht heeft geen richting. Normaal gesproken is het daarom niet mogelijk om een lichtbundel door deze materialen heen te schijnen. Onderzoekers van de Stichting FOM en het Mesa+ instituut (UT) zijn er in geslaagd diffusie juist te gebruiken voor het richten van licht.

Met interferentie lieten ze ondoorzichtige objecten – zoals een eierschaal – een bundel licht doorlaten of zelfs licht focusseren. Deze techniek is een stap op weg naar het bekijken van ondoorzichtig weefsel of het afzonderlijk
belichten van diepliggende cellen. Hun resultaten verschijnen binnenkort in het toonaangevende vakblad Optics Letters.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK