Ontwikkeling medewerkers strategische keuze

Nieuws | de redactie
5 juli 2007 | Investeren in medewerkers staat hoog op de beleidsagenda van vele organisaties. Hierbij is de opleiding en ontwikkeling van medewerkers een kritische succesfactor. Hoe de competenties van medewerkers bijgespijkerd en ingezet kunnen worden als een ‘strategisch instrument’ is voor veel bedrijven echter nog een grote uitdaging.

De nieuwe masteropleiding Management of Learning van de UM biedt een antwoord. Deze eenjarige opleiding heeft als doel HRD-professionals op te leiden die bedrijven de weg wijzen op het gebied van strategische personeelsontwikkeling.

De unieke opleiding combineert inzichten uit de drie wetenschapsdicplines onderwijswetenschappen, organisatiewetenschappen en arbeidseconomie en is daardoor interessant voor bachelorstudenten uit een economische, bedrijfswetenschappelijke, psychologische, onderwijskundige en personeelswetenschappelijke hoek. De aandacht voor sociale processen binnen een economische omgeving is vernieuwend. Bijzonder is ook dat studenten gedurende het programma intensief begeleid worden in de ontwikkeling van hun professionele en academische vaardigheden.

‘Het investeren in een nieuwe techniek is voor bedrijven een strategische keuze. Dat het investeren in de professionele ontwikkeling van medewerkers ook een strategische keuze is, wordt door velen onderschreven maar met mondjesmaat in de praktijk gebracht’, aldus prof. dr. Mien Segers, hoogleraar Corporate Learning (vakgroep Onderwijsontwikkeling en –onderzoek) en één van de initiatiefnemers van de opleiding. Gerard Ensink, personeelsmanager bij DSM, onderschrijft dit: ‘Strategisch leren is de kracht van organisaties in de kennismaatschappij van vandaag en morgen.’
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK