Radboud niet CO2-neutraal

Nieuws | de redactie
4 juli 2007 | De Radboud Universiteit gaat niet streven naar CO2-neutraliteit. Het plan voor een ‘CO2-neutrale’ universiteit van het Universitair Milieuplatform spreekt het CvB weinig aan, "een soort collecte" noemt voorzitter De Wijkerslooth het. Een CO2-neutrale organisatie of stad zorgt er voor dat de broeikasgas-uitstoot door energieverbruik gecompenseerd wordt door initiatieven op andere punten als het planten van bomen of de doorvoering van energiebesparende projecten.

‘Waarom doet onze vooruitstrevende universiteit zoiets niet? vroeg het UMP zich af. Maar voorzitter Roelof de Wijkerslooth ziet daar niet veel in: “Ik denk dat de universiteit veel betere mogelijkheden heeft om iets aan het milieu te doen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van het rendement op zonnecellen. Voor dat geld kunnen we beter een extra aio aanstellen bij de onderzoeksgroep die zich met de zonnecellen bezig houdt. Dan combineren we milieuambities met onze kernactiviteit. We moeten doen waar we goed in zijn.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK