Rekentoets pabo’s roept zelf vragen op

Nieuws | de redactie
2 juli 2007 |

De rekentoets op pabo's wordt niet altijd goed uitgevoerd en dat schaadt de student, zo stelt de LSVb. "Studenten worden vaak slecht begeleid in de periode voorafgaand aan de toets. Op veel Pabo’s werden namelijk geen rekencursussen aangeboden." Enkele instellingen zouden de rekentoets niet of warrig in hun reglement opgenomen, hoewel dat voorwaarde is voor het geven van een negatief studieadvies.

Daarnaast mochten veel studenten hun gemaakte toets na beoordeling niet inzien, waardoor zij zich niet goed konden voorbereiden op een herkansing, zo meldt de studentenbond op basis van eigen onderzoek. Verwarring blijkt te bestaan over het hoe en waar opnemen van dergelijke toetsen in de onderwijs- en examenreglementen van de hogescholen.  

Vragen heeft de bond ook bij de kwaliteit van de toets, omdat de Commissie Testaangelegenheden Nederland momenteel bezig is met het onderzoeken van de toets en pas over enkele maanden bekend maakt of deze aan de normen voldoet. De LSVb vindt het daarom zeer onterecht dat instellingen studenten op deze gronden verwijderen. Voorzitter Koen Wassink: “Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat aankomende docenten goed kunnen rekenen. Maar deze studenten hebben wel recht op een eerlijke kans de toets te behalen.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK