René Smit commissaris Havenbedrijf Rotterdam

Nieuws | de redactie
18 juli 2007 | René Smit wordt benoemd tot commissaris van Havenbedrijf Rotterdam N.V. De haven is voor Smit geen onbekend terrein. Van 1990 tot 1996 was hij voor het CDA wethouder in Rotterdam met onder andere de portefeuilles haven en financiën.


 
Na zijn afscheid van de actieve politiek was René Smit achtereenvolgens Directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid op het Ministerie van BZK en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Dordse Albert Schweitzer ziekenhuis. Sinds 2005 is hij voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit en Hogeschool Windesheim. Achter de schermen is Smit nog steeds actief voor het CDA. Zo was hij voorzitter van de commissie die het programma voor de laatste parlementsverkiezingen schreef.
 
Zijn brede bestuurlijke ervaring in de publieke sector en zijn kennis van de haven waren voor de aandeelhouders, gemeente Rotterdam en de Staat, reden om Smit te benoemen. De andere vier commissarissen zijn Ad Scheepbouwer (voorzitter), Rob Abrahamsen, Mel Kroon en Rutger van Slobbe.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK