RUG topwerkgever

Nieuws | de redactie
2 juli 2007 | De Groningse universiteit behoort tot de beste werkgevers van het land. Intermediair onderzocht de non-profit sector op tevredenheid, arbeidsvoorwaarden en algemeen welbevinden van de werknemers. Daaruit springt de RUG er als enige kennisinstelling uit onder de 24 onderzochte bedrijven.

Het zijn niet goudgerande arbeidsvoorwaarden die het doen –daarvoor scoort de universiteit relatief laag in het onderzoek- maar een brede aantrekkingskracht van de inhoud, vrijheid en sfeer in het werk, zo laat het onderzoek zien. Ook de UTwente kent relatief veel tevreden werknemers, met name vanwege de sfeer en werkvrijheid.

Het onderzoek maakt ook een aantal trends in de non-profitsector duidelijk, zo schrijft het blad. Zo zijn de ambtenaren en medewerkers in de non-profitsector nog steeds heel tevreden met de werkinhoud, maar wel klagen ze vergeleken met vorig jaar meer over een hoge werkdruk. Een derde vindt bijvoorbeeld het werk geestelijk zwaar: 28 procent heeft het gevoel vanwege de drukte niet goed te functioneren. De werksfeer lijkt daaronder te leiden, want het percentage dat daarover positief oordeelt daalt van 84 naar 78 procent.

Het gebrek aan gekwalificeerd personeel waarvan vooral kleinere overheidsorganen last hebben, doet zich hier gelden. Steen des aanstoots is zoals zo vaak in deze sector de geringe carrièremogelijkheden in (semi-)overheidsland. Slechts 29 procent vindt dat hij of zij voldoende mogelijkheden krijgt om hogerop te komen.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK