UvA-rector eerste vrouw

Nieuws | de redactie
4 juli 2007 | Prof. dr. Dymph van den Boom wordt rector magnificus en lid van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. Zij is daarmee de eerste vrouw op deze post. Zij studeerde psychologie en is binnen de pedagogische wetenschappen een nationaal en internationaal toonaangevend onderzoeker.

De nieuwe rector heeft een grote reeks publicaties op haar naam over onder andere ontwikkelingspsychologische thema’s in de vroege kindertijd en ontwikkelingspsychopathologie. Van den Boom werkte aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en aan de Universiteit Leiden.

Ze bekleedde en bekleedt bestuurs- en adviesfuncties binnen en buiten de universiteit. Zo was zij onder andere lid van het Gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), en bestuurslid van de landelijke onderzoeksschool Institute for the Study of Education and Human Development (ISED).«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK