Van Vollenhoven opent Lowlands Uni

Nieuws | de redactie
17 juli 2007 | Coolpolitics presenteert ook dit jaar de Lowlands University onder haar befaamde motto 'Cum grano salis'. Vijf colleges van vijf hoogleraren, van alfa tot bèta, gedurende het grote popfestival Lowlands.  Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent dit jaar met een college over veiligheid en crisismanagement.


Pieter van Vollenhoven is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en leidde o.a. het onderzoek naar de toedracht rond de Schipholbrand. In zijn college gaat hij verder in op de bijdrage van onderzoek aan een veiliger maatschappij. In de voorgaande edities heeft Lowlands University laten zien dat grote groepen jongeren nieuwsgierig zijn en willen weten hoe wetenschap en wereld in elkaar zitten. Onder meer Ruud Lubbers, André Kuipers en Nobelprijs winnaar Gerard ’t Hooft gaven al les aan de meest vraaggestuurde universiteit van Nederland. Dit jaar is het festijn op 17, 18 en 19 augustus.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK