Zweeds eredoctoraat voor toelatingsexpert

Nieuws | de redactie
30 juli 2007 | Prof.dr. Wim J. van der Linden (UTwente) ontvangt dit najaar een eredoctoraat van de Universiteit van Umeå in Zweden. Als internationaal leidend expert op het gebied van toetsen en pyschometrie in het onderwijs, vroeg deze universiteit hem in 1992 om te adviseren bij de totstandkoming van de Swedish Scholastic Aptitude Test: de belangrijkste toelatingstest voor het Zweedse hoger onderwijs.Op zijn waardevolle inbreng in de Advisory Board voor deze test volgde een nauwe relatie met de Department of Educational Measurement, uitmondend in begeleiding van promovendi en talloze optredens als gastspreker. Op voordracht van dit Department heeft de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Zweedse universiteit Van der Linden uitverkoren.

Eerder al vielen Van der Linden prestigieuze oeuvreprijzen ten deel, zoals de ‘2006 Career Achievement Award’ van de International Association of Test Publishers (ATP) en een vergelijkbare prijs van de internationale vakvereniging NCME. Ook kreeg hij een fellowship van het Institute for Advanced Study in the Behavioral Sciences in Stanford.

Het Zweedse doctoraat wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 oktober.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK