Bas van der Veen – Vernieuwend Ondernemen in de Bouw

Nieuws | de redactie
16 augustus 2007 |

Bas van der Veen studeerde in 1998 af aan de Universiteit Twente in Civiele Technologie & Management. Sindsdien actief als organisatie adviseur voor de bouw vanuit Balance & Result. In deze rol betrokken bij onderzoeks-, advies- en begeleidingsopdrachten op het gebied van strategie en organisatieontwikkeling bij bedrijven in de woningbouw, utiliteitsbouw en grond-, weg- en waterbouw. Sinds 2003 managing partner van Balance & Result. Per 1 januari 2006 benoemd als Lector Vernieuwend Ondernemen in de Bouw aan Saxion Hogescholen.


Vernieuwend Ondernemen in de Bouw


De bouw (in dit verband: een clustering van Woningbouw, Utiliteitsbouw en Grond-, Weg- en Waterbouw) staat bekend als een behoudende bedrijfstak. Hoewel dit imago lang niet altijd recht doet aan de werkelijkheid, is wel duidelijk dat, onder druk van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen, er een vernieuwingsslag nodig is in de wijze waarop de bedrijfstak haar producten en diensten ontwikkelt en in de markt zet.

Verschillende partijen- van publieke opdrachtgevers tot private ontwikkelaars, en van bouwers tot gespecialiseerde toeleveranciers-  maken daarom momenteel een heroriëntatie door op hun eigen rol in het bouwproces en, meer fundamenteel, hun businessmodel.

Dit lectoraat heeft als doel om onderwijs en onderzoek te ontwikkelen ter ondersteuning van bouwondernemingen in hun streven om kennisgedreven, productontwikkelende bedrijven te worden.

Netwerk
Ondernemingen in de bouw (sectorbreed), Kennisinstituten (MBO, HBO, WO), Overheidsinstellingen, Intermediaire organisaties; met zwaartepunt, maar niet uitsluitend, in Oost-Nederland


Contact
Dr B. van der Veen
Saxion Hogescholen
Postbus 70.000
7500 KB Enschede
T  (053) 487 1942
E  b.vanderveen@saxion.nl
www.kenniscentrumleefomgeving.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK