Harry Mengers – TransUrban

Nieuws | de redactie
8 augustus 2007 |

Harry Mengers is vanaf 2001 tot 2004 hoofd bureau Stedelijke Ontwikkeling bij de Gemeente Haarlem geweest. Daarna is hij hoofd bureau Beleidsontwikkeling bij Gemeente Haarlem geworden. En vanaf 2005 is hij hoofd bureau Ontwikkeling en Realisatie bij de provincie Zuid- Holland.

Het lectoraat TransUrban richt zich op de inventarisatie en ontwikkeling van kennis en vaardigheden op het gebied van stedelijke vernieuwing. Dit doet zij door het verrichten van een samenhangende reeks studies, gerelateerd aan actuele (steden) bouwkundige vraagstukken die spelen in bestaand stedelijk gebied. Studenten en docenten van het Rotterdams Instituut voor Bouwkunde, Architectuur, Civiele Techniek en Stedebouw (Ribacs) worden daarbij actief ingezet. Zo wil TransUrban een schakel vormen tussen de regionale beroepspraktijk, de Hogeschool Rotterdam en het Ribacs.

TransUrban gaat over de transformatie van Rotterdam, de stad langs de rivier van Kinderdijk tot Maasvlakte. De ruimte voor verdere stedelijke ontwikkeling zal de komende decennia voor een belangrijk deel ìn de stad zelf gezocht moeten worden. Hoe dit het beste kan gebeuren is onderwerp van studie binnen de kenniskring. Zo hoopt TransUrban een bijdrage te leveren aan de verhoging van de kwaliteit van de ontwikkeling van de bestaande stad, die van Rotterdam-Rijnmond.

De kenniskring TransUrban is onderdeel van het Rotterdams Instituut voor Bouwkunde, Architectuur, Civiele Techniek en Stedebouw (Ribacs), waar ook de Academie van Bouwkunst Rotterdam aan verbonden is. TransUrban speelt een rol van betekenis voor de ontwikkeling en de vernieuwing van het onderwijs.

Contact
Dr H. Mengers
Hogeschool Rotterdam
Postbus 25035
3001 HA Rotterdam
T 010 241 4853
E
I www.transurban.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK