HO minder prozaïsch dan gedacht

Nieuws | de redactie
23 augustus 2007 |

Menno de Block studeert international economics and business in Groningen. En? denkt de lezer dan wellicht. Maar Menno is ook een gelauwerd poëet. Sterker nog: bij de opening van het academisch jaar van de Rijksuniversiteit Groningen wordt hij officiëel benoemd tot de huisdichter voor het studiejaar 2007-2008. Menno wil met zijn gedichten de lezers verrassen en verwonderen en kiest bewust voor toegankelijke poëzie die de schoonheid van alledaagse zaken in gedichten vat.

De jury die hem uitkoos prijst zijn scherpe afschilderingen van het studentenleven en zijn “no-nonsense taalgebruik,” zoals in zijn winnende ‘De onderwijsfabriek.’ Komend studiejaar geeft de nieuwe huisdichter zijn poëtisch commentaar op universiteit en studentenleven in de universiteitskrant UK en op de website van de RUG. U leest het winnende gedicht hier en Menno heeft beloofd ook op ScienceGuide -over het nationale HO-gebeuren- zijn dichtader te doen stromen als daar inspirerende voorvallen of ontwikkelingen met een hoog poëtisch gehalte zich voordoen.  
De onderwijsfabriek

Met rauwe input, arbeid, ‘human knowledge’
en universiteit als kapitaal
Bevindt de onderwijsfabriek

hier in een afgeladen bieb
zich op haar hoogtepunt,

draait op volledige capaciteit
De ‘learning curve’ wordt optimaal benut

De RuG gelooft in ‘scale economies’
en breidt zichzelf vrolijk uit
Voelt zich gesteund door Groningen
dat het proces faciliteert
En graag zichzelf als

studentenstad positioneert

en met een ambitieus beleid
probeert zich op de markt te werpen
Het importeert en exporteert
bedrijvigheid is ongekend
En alles voor één hoger doel
het produceren van

De Topstudent

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK