Kennis kan meer betekenen voor Derde Wereld

Nieuws | de redactie
17 augustus 2007 | Nederlandse kennisinstellingen kunnen en willen meer bijdragen aan ontwikkelingssamenwerking dan ze momenteel doen. De KNAW en anderen kennispartijen willen een gesprek met minister Koenders over een versterking en verbetering van de bijdragen van de Nederlandse kennisinstellingen aan ontwikkelingsbeleid. Zij zien concrete mogelijkheden voor een efficiëntere inzet van onderzoekscapaciteit en kennis.

Zo kan het toevoegen van armoedegerelateerde vraagstellingen aan meer generieke onderzoeksprogramma’s bijdragen aan het beter benutten van de (internationale) onderzoekscapaciteit. Dat geldt ook voor het stimuleren van kennisontwikkeling binnen kennissystemen en het faciliteren van duurzame samenwerkingstrajecten met partners uit ontwikkelingslanden. Daarom gaan de gezamenlijke kennisinstituten continu aandacht blijven vragen voor een betere benutting van de Nederlandse wetenschap ten behoeve van het internationale beleid.

Opvallend is dat minister Koenders snel naar ontvangst van het advies van de KNAW c.s. een ingreep in dit beleidsterrein deed die leidde tot een zeer verontruste protest brief uit het HO. Lees de achtergronden daarvan hier op ScienceGuide .
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK