Kenniscafé intrapreneurship

Nieuws | de redactie
20 augustus 2007 | Veel organisaties zijn inmiddels zo groot dat het lastig voor ze is om echt ondernemend te zijn. Dit is het thema van intrapreneurship. Met intrapreneurship doelen we op de problematiek in organisaties om medewerkers meer ondernemend en meer “employable” te maken, meer eigen verantwoordelijkheid te geven en de organisatie zo in te richten en te besturen dat dit mogelijk.

Het Research & Innovation Centre Entrepreneurship van Hogeschool INHOLLAND gaat een dialoog organiseren waarin we dit onderwerp verkennen, waarna we de resultaten kunnen uitwerken in onderzoek en acties.Tijdens de bijeenkomst willen we bevindingen uit de literatuur, ervaringen van andere bedrijven, en eigen ervaringen van de deelnemers combineren om samen te komen tot een aantal krachtige vragen. Deze krachtige vragen  kunnen de deelnemers mee naar huis nemen en vormen input voor onderzoek.

Gastspreker is Klaas Schouwstra, HR manager van BSN Medical Group dat is verkocht door Beiersdorf. Hij probeert het HR beleid zo in te richten dat medewerkers creatiever kunnen worden; en dat terwijl het bedrijf in handen van een hedgefonds is.

Ons motto is: minder presenteren, meer converseren en leren. Lezingencycli zijn er al genoeg in Nederland. In de serie Kenniscafés van het Research & Innovation Centre Entrepreneurship gaan we met elkaar in dialoog over belangrijke onderwerpen rond ondernemerschap volgens de principes van het World Café (http://www.theworldcafe.com)

Het kenniscafé vindt plaats op 20 september 2007 bij Hogeschool INHOLLAND Haarlem. De ontvangst is om 13.00, het café start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Toegang is gratis. U dient u van tevoren alleen even aan te melden. Een routebeschrijving vindt u op:
http://www.inholland.nl/Contact/Adressen+en+Telefoonnummers/adres_haarlem.htm

Aanmelden kan bij Esther Fransen, RIC Entrepreneurship, Hogeschool INHOLLAND. 020- 4951873 of esther.fransen@inholland.nl. Graag vóór 13 september i.v.m. de catering. Het maximum aantal deelnemers is 40 personen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK