OU

Nieuws | de redactie
21 augustus 2007 | Prof. dr. Jeroen van Merriënboer wordt de wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut NELLL (Netherlands Laboratory for Lifelong Learning) aan de OU. Hij is daarnu directeur van het onderzoeksprogramma van het Onderwijstechnologisch expertisecentrum en is tevens directeur Onderwijs van het Interuniversitair Centrum voor Onderwijsonderzoek (ICO), een nationale onderzoeksschool waar 10 universiteiten in participeren.


Merriënboer geldt als een van de leidende denkers op dit terrein. In 2000 werd hij door het Amerikaanse tijdschrift Training uitgeroepen tot een van ’s werelds ‘thought leaders’ op het gebied van onderwijstechnologie. In 2002 ontving hij de International Contributions Award van de Association for Educational Communications and Technology voor de belangrijke bijdragen die hij over de jaren heen heeft geleverd aan de onderwijstechnologie.

NELLL is het onderzoeksinstituut van de Open Universiteit Nederland dat zich specifiek richt op onderzoek naar leven- lang-leren. Binnen NELLL wordt het instellingsbrede onderzoeksprogramma van de Open Universiteit Nederland uitgevoerd. Het instituut wil zich in de komende periode ontwikkelen tot hét onderzoeksinstituut op het gebied van leven-lang-leren, en zal zich richten op funderend, innoverend en faciliterend onderzoek. Vier thema’s staan centraal: innovatieve onderwijsmethoden, leertechnologieën, leren in de beroepsomgeving, en sociaal-economische aspecten van leven-lang-leren. Dit programma resulteert in kennis voor het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK