Satelliet Delfi-C3 succesvol door testcampagne

Nieuws | de redactie
2 augustus 2007 |
De universiteitssatelliet Delfi-C3 van de TU Delft heeft de laatste testen in Nederland goed doorstaan en is nu klaar om op maandag 6 augustus verscheept te worden naar Toronto. Vanuit Canada gaat de slechts 2,2 kg zware satelliet naar India voor de lancering in september.De laatste Nederlandse testen voor de kleine satelliet vonden plaats onder gesimuleerde lanceerbelastingen en ruimteomstandigheden. De Delfi-C3 is na de afronding van deze testen klaar voor de reis naar Toronto. Daar zal de satelliet gedurende een week voor het laatst aan de tand worden gevoeld om daarna samen met een zestal andere universiteitssatellieten naar India getransporteerd te worden voor de lancering in september.

De Delfi-C3, ontwikkeld door studenten, is slechts dertig centimeter hoog. Het doel van het Delfi-C3 project is om uit vinden of een serie kleine satellieten handiger is in de bouw en het gebruik en doeltreffender kan werken dan de grotere satellieten die nu standaard worden ingezet.

Het Delfi-C3 project is naast een goede training voor TU-studenten ook bedoeld om nieuwe ontwerpen van toepassingen in de satelliettechnologie uit te testen. Zo zal op de ‘nanosatelliet’ een nieuw type zonnecel van Dutch Space worden getest op stevigheid en efficiëntie, het Thin Film Solar Cell Experiment. TNO zal op Delfi-C3 een nieuwe zonnesensor monteren, het Autonomous Wireless Sun Sensor Experiment.

Delfi-C3 is ontwikkeld door een team van afstudeerders van de faculteiten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft en een aantal hogescholen in samenwerking met Dutch Space, TNO Industrie en Techniek, SystematIC Design, NLR en MicroNed.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK