Shakespeare en Balkenende

Nieuws | de redactie
20 augustus 2007 | William Shakespeare
In samenwerking met mightysociety organiseert Toneelgroep Amsterdam twee thema-avonden rondom Romeinse tragedies in Stadsschouwburg Amsterdam. Op deze avonden wordt - via debatten en interviews met deskundigen, filmfragmenten en muziek - de link gelegd tussen de Romeinse tragedies van Shakespeare en de politieke wereld van nu. 21 augustus staan Coriolanus en Julius Caesar centraal. In het decor van Romeinse tragedies debatteren en filosoferen mensen als Jack de Vries, Jos de Beus en Herman Gunsteren over de werking van de democratie, leiderschap en over prangende vragen als: 'in hoeverre moet worden geluisterd naar de stem van het volk? Moet je als politicus met de stroom mee, of toch, er juist tegenin durven gaan? Wat is ‘nieuw’ leiderschap? Is dat visie uitdragen, of om vDeelnemers zijn Jos de Beus (hoogleraar politicologie UvA, stemde CDA uit onvrede met ‘zijn’ PvdA), René Cuperus (auteur van ‘Verloren Slag’, kritisch over de verkiezingscampagne van de PvdA), Hans Dijkstal (oud- minister en -VVD-voorman), Jack de Vries (campagneleider CDA), Liesbet van Zoonen (hoogleraar media & populaire cultuur UvA), Herman van Gunsteren (hoogleraar politieke theorieën en auteur van o.a. ‘Woordenschat voor verwarde politici’), Franz von Chossy (pianist) en Bas Köhler (cartoonist). Dijkstal zal als saxofonist eveneens te horen zijn.

Stadsschouwburg Amsterdam, 20.15 uur.
Reserveren  (020 624 23 11), entree € 7,50.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK