Studiekeuzedatabase weg bij CHOICE

Nieuws | de redactie
29 augustus 2007 | ResearchNed en Q Delft gaan per 1 januari de studiekeuzedatabase (SKI-database) van het hoger onderwijs beheren. Dit onderzoeksbureau en ICT-bedrijf hebben gezamenlijk de Europese aanbesteding gewonnen die SURFfoundation voor Studiekeuze123 heeft uitgeschreven.

De studiekeuzedatabase wordt getoond op de website www.studiekeuze123.nl en tevens gebruikt voor beleidsonderzoek en in commerciële voorlichtingsproducten.

ResearchNed en Q Delft hebben voor een bedrag van 300.000 euro per jaar de opdracht gekregen voor het verzamelen, consolideren, kwaliteitsbewaking en het beheer van studiekeuzeinformatie. Tot nu toe wordt de studiekeuzedatabase in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beheerd door Choice, een samenwerkingsverband van het Hoger Onderwijs Persbureau en Research voor Beleid.

Het consortium van ResearchNed en Q Delft is duidelijk als winnaar uit de bus gekomen. Zowel op kwaliteit als op prijs scoorden ze het beste. Wim Liebrand, directeur SURFfoundation is blij dat er zo’n overtuigende winnaar uit is gekomen. ”De kracht van dit aanbod ligt in de combinatie van kennis en ervaring van dataverzamelingen in het hoger onderwijs en de systematische procesmatige aanpak”, aldus Liebrand.

Projectleider Anja van den Broek van ResearchNed: “Het persoonlijk en maatschappelijk belang van een goede studiekeuze is bijzonder groot. Het is de verwachting dat Studiekeuze123.nl hierin een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Wij gaan dan ook graag de uitdaging aan om van www.studiekeuze123.nl een succes te maken”.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK