USA evalueert wetgeving kennisprofijt

Nieuws | de redactie
22 augustus 2007 |

Het kabinet wil dat onderzoekers meer ‘overhouden’ aan hun vindingen, ter stimulering van innovatie. De USA is ons hier zo’n 30 jaar vooruit en evalueert nu de fundamentele wetgeving die innovaties via patentering en licensing voor universiteiten aanwakkerde. Zo is er bijvoorbeeld spanning ontstaan over de gretigheid waarmee universiteiten hun intellectuele eigendomsrechten exploiteren. Bedrijven zien daarin soms ongewenste concurrentie opdoemen. Lees hier over de discussie in het Congres over deze evaluatie en nieuwe inzichten op dit terrein. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK