Balkenende wil af van middelmatigheid

Nieuws | de redactie
4 september 2007 | Premier Balkenende noemt vanmiddag in zijn rede bij de opening van het Wageningse academisch jaar kennis, innovatie en ondernemerschap de kernwoorden van de toekomst van de Nederlandse maatschappij en van de economische positie van Nederland in de toekomst.Hij is over de actuele positie van ons land in internationaal opzicht best content, bijvoorbeeld met de negende plaats op de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum. “Maar dat is voor de toekomst niet voldoende; het huidige welvaartspeil van Nederland is niet vanzelfsprekend. Er zal veel inspanning nodig zijn om dat welvaartspeil te behouden en verder uit te bouwen. Daar is kennis, innovatie en ondernemerschap voor nodig.” De premier wil tegen deze achtergrond studenten een impuls geven maximaal uit hun studie te halen wat er in zit en “geen genoegen te nemen met een zesje. We zullen de mentaliteit van middelmatigheid achter ons moeten laten.” Dat past volgens hem ook in een breder maatschappelijk pleidooi voor excellentie, ambitie en dynamiek in de samenleving.

De speech van Balkenende leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK