Boven de korenmaat

Nieuws | de redactie
4 september 2007 | UU-chef Yvonne van Rooy wil lering trekken uit de OESO- Review: “Als universiteit doen wij er graag ons voordeel mee en stellen ons niet defensief op. Laten we hopen dat ook de overheid zo’n opstelling kiest”.Bij de opening van het academisch jaar gaf ze aan dat ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs de UU nopen tot herstructurering van educatief onderwijs: “Omdat de inhoud van de programmering in het voorgezet onderwijs verandert, zal ook de programmering van masteropleidingen (voor een deel ) aangepast moeten worden aan de nieuwe eisen die het VO stelt. En waarom kunnen leraren in spé bij ons geen twee talen studeren? Waarom is het niet meer mogelijk Nederlands te studeren en een graad voor geschiedenis te halen? Kan in de bachelorfase (minor) al voorgesorteerd worden op de educatieve master waardoor het hele traject korter kan worden?”

De hele toespraak van Yvonne van Rooy bij de opening van het academisch UU-jaar 2007-2008 leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK