Brabants hbo scoort in China

Nieuws | de redactie
24 september 2007 | Sterke afstemming tussen overheden, hoger onderwijs en ondernemers heeft een reeks overeenkomsten mogelijk gemaakt tussen hogescholen in Breda en Chinese universiteiten en bedrijven. Ook wordt een expositie van eeuwenoude blokdruk-kunstwerken in samenwerking met de academie St. Joost van Avans Hogeschool naar Nederland gehaald. De Engelstalige IMBS-opleiding van Avans biedt Chinese bedrijven in ons land gevormde HBO-marketeers uit de eigen cultuur, die als kwartiermakers en stagiairs de vestiging en opbouw in West-Brabant kunnen bespoedigen.

“Door als eenTriple O te opereren kunnen onderwijs, ondernemingen en overheden buiten ons land veel effectiever werken”, stelt Avans-bestuurder Frans van Kalmthout. “De directrice van een innovatieve elektrische fietsenproducent, mevrouw Wang, was verbluft, toen bleek dat wij haar bij ons plekke opgeleide, Chinese HBO’ers konden bieden om haar nieuwe vestiging in Roosendaal te helpen ontwikkelen. Ze was dolblij. Ook gaan wij direct stagiairs van Avans naar China laten komen, om in een nog een andere onderneming de samenwerking met onze regio uit te diepen.’

Opmerkelijk was de snelheid waarmee met name de zorgsector in China de band met Nederland wenst te leggen. “Ik sprak de directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken van de provincie Jiangsu -120 miljoen inwoners in het achterland van Shanghai- en toen deze noteerde dat wij en Fontys verpleegkundeopleidingen en dergelijke aanbieden was binnen enkele dagen overleg met de Medische Universiteit van Nanjing – 12 miljoen inwoners- door hem in gang gezet. Ook op dit vitale terrein wordt nu de samenwerking gezocht”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK