Gereedschapskist op televisie

Nieuws | de redactie
13 september 2007 | Als antwoord op 'Rinnooy Kan' komen de OU en partners met een crossmediale gereedschapskist vol praktische oplossingen waar leraren elke dag iets aan hebben. Het plan is om LerarenTV op 1 januari 2008 te lanceren via het open net, het educatieve themakanaal Nederland-e, plus een internet portal met onder meer video on demand en community’s.

LerarenTV is een initiatief van Teleac/NOT, de Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL), Kennisnet Ict op School en het Ruud de Moor centrum van de Open Universiteit Nederland. Het is inmiddels uitgebreid als pilot getest. Zowel leerkrachten in het primair als leraren in het voortgezet onderwijs zijn zeer positief over het concept. De opzet wordt als relevant, aansprekend en vooral aanvullend op het eigen vak gezien. De wensen en behoeften van leraren komen, via de netwerken van de partners, terug in de onderwerpen en gekozen invalshoeken. LerarenTV biedt ook ruimte voor reacties, filmpjes en informatiedeling op de website.

LerarenTV biedt elk jaar 75 uur televisie, te zien via het open net (Nederland 1, 2 of 3) maar ook op het educatieve themakanaal Nederland-e. Op LerarenTV.nl staan videostreams, on demand video en een keur aan themadossiers met achtergrondinformatie, verdieping, verhalen uit de praktijk samengesteld door groepen leraren en experts. LerarenTV.nl is forum en platform tegelijk. Het biedt een elektronische programmagids en gereedschap waarmee de kijker zelf zijn/haar informatieset kan samenstellen. LerarenTV.nl betrekt leerkrachten en leraren intensief bij dit project als stimulans om het beroep op peil te houden en kwaliteiten verder te ontwikkelen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK