Leefstijl en beweging in lectoraat

Nieuws | de redactie
26 september 2007 | De HAN start een lectoraat Sport, Voeding en Leefstijl, dat moet bijdragen aan prestatiebevordering in de sport en gezondheidsbevordering in de samenleving. De lectoren Gertjan Schaafsma en Victor Schreurs voeren met docenten en studenten onderzoek naar de bijdrage van voedingskundige interventies op prestatieverbetering in de sport en op een verhoogde kwaliteit van leven door een gezonde leefstijl  via onder meer voeding en beweging.


Centraal binnen het lectoraat staat een nieuw ontwikkeld innovatief energieconcept. Op basis van dit nieuwe energieconcept gaat het lectoraat, geïntegreerde voedings- en bewegingsprotocollen ontwikkelen. Doel daarvan is optimaal gebruikmaken van de eigenschappen van het melkzuurmetabolisme. Bijvoorbeeld bij het bevorderen van sportprestaties, het handhaven of bereiken van een gezond lichaamsgewicht of het begeleiden van longpatiënten en bergbeklimmers met zuurstofschaarste. Dit kan ook een rol gaan spelen bij het geven van leefstijladviezen aan onder andere diabetici en het adequaat inspelen op het fysiek minder goed kunnen presteren van ouderen en sporters bij warm en vochtig weer.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK