Maastricht scoort in CHE-ranking

Nieuws | de redactie
7 september 2007 | De Psychologieopleiding van de UM is als eerste Nederlandse opleiding opgenomen in de Duitse ranking van het Centrum für Hochschulentwicklung (CHE). Op diverse deelgebieden, maar ook op het gebied van de ‘gehele studiesituatie’ scoort de UM in de koplopergroep van alle beoordeelde universiteiten.

Decaan van de Psychologiefaculteit, prof. dr. Harald Merckelbach: ‘We zijn blij met de hoge waardering van de CHE voor ons onderwijsprogramma en onderzoek, zeker ook omdat we veel Duitse studenten en stafleden hebben.’  Bovengemiddeld scoren bijvoorbeeld het studieaanbod en de organisatie van de studie, e-learning en de facilitaire voorzieningen als de bibliotheek. Maar ook het aantal promoties per hoogleraar wordt als bovengemiddeld beoordeeld.

CHE richtte zich voorheen vooral op Duitse universiteiten, maar streeft ernaar meer en meer buitenlandse universiteit te betrekken. De Universiteit Maastricht vindt het belangrijk ook deel te nemen aan buitenlandse rankings. In de loop van de komende jaren verwacht ze dat ook haar andere opleidingen opgenomen worden in de CHE-ranking.

U leest hier het interview van ScienceGuide met prof Detlef Müller-Böling, de initiator en directeur van het CHE, dat met zijn ranking inmiddels wereldwijd als het beste en meest gesofistikeerde systeem van ranking en studiekuezeinformatie geldt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK