Opvang studenten Belarus geregeld

Nieuws | de redactie
18 september 2007 |

Het kabinet Balkenende-IV stelt 1 miljoen euro op jaarbasis beschikbaar voor opvang van onderdrukte studenten uit Belarus. De regering komt daarmee een toezegging na van de toenmalige bewindslieden Verdonk en Rutte uit voorjaar 2006. Het geld zal worden gestort in het zogenaamde Libertasfonds, waaruit ook de opvang van studenten uit roguestate Zimbabwe ondersteund wordt.

Aangezien hiermee een structurele opvangfinanciering verzekerd is, kan een blijvende zorg en opvang van de vervolgden uit het HO in deze dictaturen in ons land tot stand komen. Recent zijn in Belarus weer velen opgepakt en zijn ook veroordelingen gegeven wegens het lidmaatschap van organisaties die door het regime niet ormeel zijn goedgekeurd. 
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK