“Plasterk verdedigt vijfjescultuur”

Nieuws | de redactie
7 september 2007 | Nog voor een inhoudelijke discussie plaats vinden kon, wees minister Plasterk de aanbeveling van de Onderwijsraad ten aanzien van het examenbeleid af. De reacties daarop zijn vaak verbaasd, mede in het licht van het betoog van de premier tegen middelmatigheid en 'zesjescultuur'.

Fractieleider Pechtold van D66 vindt bijvoorbeeld dat Plasterk leerlingen niet serieus neemt, als hij inschat dat de helft van alle leerlingen zou zakken als de aanbeveling van de Onderwijsraad opgevolgd zou worden. “We moeten leerlingen juist uitdagen. De minister doet net alsof het niveau van leerlingen een absoluut gegeven is. Als we ons zo opstellen, wordt Nederland nooit de meest concurrerende kenniseconomie van de wereld.”

Pechtold wijst daarbij ook op de dichotomie tussen Balkenende’s pleidooi voor een einde aan de zesjescultuur en de minister van OCW: “Balkenende wilde gisteren een einde aan de zesjescultuur, maar Plasterk werpt zich vandaag op als verdediger van de vijfjescultuur.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK